• Gázszerelő - gázkészülék csere
  • Gázszerelő - gázkészülék javítás
  • Gázszerelő - gázkészülék karbantartás

Gáztár

Megtörtént esetek

 

Gázkészülék karbantartás

 
Minden ingatlantulajdonos számára elemi jelentőségű a megfelelő fűtési rendszer megléte, mely alapvető kényelmet biztosít a téli hónapokban.

Gázkészülék karbantartásAz alapvető igény a gázkészülékek kapcsán természetes, azonban nem szabad elfelejteni, hogy a gázkészülék karbantartás életfontosságú feladat a téli szezon előtt.
Ebből az következik, hogy akkor is el kell végezni a karbantartást, ha nincs gázkészülék meghibásodás.

Egy jól megtervezett és kivitelezett fűtésrendszer akár több éven keresztül üzemelhet problémamentesen, azonban a hibamentes működés egyáltalán nem jelenti azt, hogy a készülék optimálisan üzemel.

Gázkészülék karbantartás – veszélyei

Egy beüzemelhető, működő gázkészülék a lerakódott vízkő és kosz következményében igényel rendszeres karbantartást valamint az üzembiztos működés mellett a kosz és lerakódott szennyeződések eltávolítása nagymértékben képes növelni a gázkészülék üzemidejét.

Egy gázkészülék több szempontból is vizsgálható. Az ingatlantulajdonos elsődleges szempontja és igénye, hogy a téli szezonban a fűtésrendszer megfelelő hőt termeljen és képes legyen az ingatlant olyan hőmérsékleten tartani, hogy az a mindennapi életkörülményeket kényelmesen kiszolgálja.

A karbantartás miért szükséges?

Mindemellett nagyon fontos tényező a gázkészülék hatásfoka, mely karbantartás elmaradása esetén nagymértékben csökken. A tisztítás és utóhangolás hiányának következtében a gázkészülék azonos hatásfok eléréshez jóval több gázt fog elhasználni, így generálva többletköltséget a tulajdonos számára.

Tapasztalatainkból levont következtetés az, hogy rendszertelenül karbantartott gázkészülék esetén a megnövekedett gázfogyasztásból származó többletköltség sokkal magasabb, mint az éves szinten elvégzendő karbantartás költsége!

Továbbá, a szervizelés elhalasztása és az ebből bekövetkezett meghibásodásnak komolysága rendszerint sokkal többe kerül, mint az időben észlelt hiba elhárítása!