• Gázszerelő - gázkészülék csere
  • Gázszerelő - gázkészülék javítás
  • Gázszerelő - gázkészülék karbantartás

Gáztár

Megtörtént esetek

Érd, Junkers gázkeszülék

Augusztus hónapban érkezett hozzánk egy gázkészülék meghibásodással kapcsolatos hibabejelentés Érd városból.

A telefonos hibabejelentés során kiderült, hogy egy Junkers gyártmányú készülék hibásodott meg, amit több mint 8 éve nem látott gázszerelő.

A telefonbeszélgetés során megegyeztünk az úrral, hogy még aznap megtekinti a kollégánk a kérdéses készüléket.

Röviddel a kollégánk kiérkezése után fény derült a hiba forrására:

Junkers gázkészülék, amit cserélni kellett.A fő probléma ebben az esetben a vízkövesedés volt, mely megelőzhető lett volna, ha kellő figyelmet fordítottak volna a megfelelő és rendszeres karbantartásra.

A Junkers készülék tömszelencéje apránként eresztette a vizet, mely az évek során teljesen tönkre tette a gázkészülék vízcsapházát illetve gázarmatúráját.

Mivel a hiba már több éve csendben végezte a pusztítást a gázszerelő kollégánk nem tudta a meghibásodott alkatrészeket további roncsolódás nélkül szétszedni, így a fent említett alkatrészeket (vízcsapház illetve gázarmatúra) teljes egészében cserélni kellett.

Ha ez mind nem lenne elég, a Junkers gázkészülék kazánteste olyan mértékben károsodott, hogy a gyári hatásfoknak pusztán 70%-át tudta elérni, valamint a nem megfelelő működés következtében kis mennyiségű szénmonoxidot bocsátott a légtérbe.

A rendszertelen karbantartás eredményeképp a Junkers gázkészülék javításának költsége igen borsos lett, költsége közel 80 ezer Forint volt.
Ha ez nem lett volna elég, a csökkent hatásfok következtében kialakult pazarlás több éven keresztül addicionális költségeket generált a család számára, mely gázszerelő kollégánk becslése szerint minimum 30-40 ezer Forintra tehető.

Azonban a legfontosabb negatívum az esetben a szénmonoxid kibocsájtás mértéke volt. Gázszerelő kollégánk részletesen informálta a tulajdonost a szénmonoxid életre gyakorolt hatását, mely igen tanulságos volt a kétgyerekes családapa számára.

A www.gázszerelő.co csapatának magánvéleménye az esettel kapcsolatban:
Természetesen minden ütemezett és szükségszerű karbantartás tologatható, a spórolás és költséghatékonyság jegyében, azonban a megspórolt pénz mit sem ér, ha ezért a szeretteink életveszélybe kerülnek!